Nr 9.  2003 sid. 118–119
 
 

Gruppsykoterapiutbildning
med inriktning på barn och ungdom

Birgit Hallerfors
 

    Förstasidan

    Tidigare nummer

    Kommande nummer

    Efterbeställning

    Manusregler

    Redaktionen

    Kontaktpersoner

    Sök

 

Två legitimationsgrundande utbildningar i gruppsykoterapi med inriktning på barn och ungdom har anordnats på UBi, Utbildningsenheten för BUP (Stockholms läns landsting) under åren 1996–1999 och 2000–2003. Den senaste utbildningen genomfördes i samarbete med Ericastiftelsen.

Varje utbildning har haft tolv kursdeltagare och pågått i tre år. Utbildningarna har förutom teoretiska moment innehållit arbete med egna erfarenheter. Man har gjort gruppobservationer, arbetat med den egna kursgruppen och deltagit i en mellanstor grupp (c:a 30 personer) en halvdag per termin. Man har också arbetat i mindre grupper med grupprekonstruktion, vilket innebär att man diskuterar och funderar över sina tidigare erfarenheter av att vara i olika grupper och över den roll man tagit på sig eller fått. I två olika handledningsgrupper och har man arbetat dels tillsammans med en co-terapeut med en långtidsgrupp för barn och dels med en ungdomsgrupp, en halvöppen grupp eller en korttidsgrupp.

...


 

 

 Till förstasidan!    Överst på sidan!    Tillbaka ett steg!    Skriv ut sidan!

 
 

 

Copyright: Allt material © MELLANRUMMET
Mångfaldigande av innehållet är enligt lagen om upphovsrätt förbjudet utan skriftligt medgivande av redaktionen. ISSN 1404-5559. Utgiven av Mellanrummets Vänförening

2011-10-29

Magnus Bjurhammar www.enigma.se
Webbmaster