Nr 9.  2003 sid. 159–161

 

IAGP – KONFERENS I ISTANBUL 2003

 

    Förstasidan

    Tidigare nummer

    Kommande nummer

    Efterbeställning

    Manusregler

    Redaktionen

    Kontaktpersoner

    Sök

 

IAGP, International Association of Group Psychotherapy, anordnade sin 15:e internationella konferens med temat: Crossroads of Culture: Where Groups Converge, den 23–29 augusti i Istanbul.

 

   Ursprunget till IAGP kan man finna redan för drygt 50 år sedan. Jacob L. Moreno började då prata med kollegor om sina planer att skapa en internationell förening för gruppsykoterapi. I april 1951 reste han tillsammans med sin hustru Zerka Moreno till London och Paris för att träffa kollegor och fortsätta diskussionerna. Resultatet blev bildandet av en internationell kommitté för gruppsykoterapi som senare organiserade den första internationella konferensen i gruppsykoterapi i Canada, 1954.

   Till den femte konferensen, som hölls i Zürich 1973, hade IAGP bildats. Efter drygt 20 år hade Moreno fått sin dröm om en internationell förening, där psykodramatiker och gruppsykoterapeuter arbetade mot gemensamma mål, uppfylld. Medlemmar i IAGP är både privatpersoner och olika föreningar. Det finns sektioner för gruppanalytiker, psykodramatiker och konsulter.

   Den 2324 augusti 2003 anordnades en pre-congress, och 2529 var det dags för den 15:e internationella kongressen med rubriken Crossroads of Culture: where groups converge.

   Ganska långt fram under våren var det fortfarande osäkert om konferensen skulle bli av beroende på kriget i Irak, och vi fick vänta tills i maj innan vi fick klartecken att konferensen skulle kunna hållas.

   Vi var 500 deltagare från olika delar av världen som strålade samman för utbyte under denna mycket varma augustivecka. Konferensanläggningen låg högt upp och man hade en strålande utsikt över Bosporen. Det lockade att gå ut och njuta av det vackra, men det var bara korta stunder som de flesta av oss klarade det. Vi höll oss i så fall helst i den lilla skugga vi kunde hitta.

...


 

 

 

 Till förstasidan!    Överst på sidan!    Tillbaka ett steg!    Skriv ut sidan!

 
 

 

Copyright: Allt material © MELLANRUMMET
Mångfaldigande av innehållet är enligt lagen om upphovsrätt förbjudet utan skriftligt medgivande av redaktionen. ISSN 1404-5559. Utgiven av Mellanrummets Vänförening

2011-10-29

Magnus Bjurhammar www.enigma.se
Webbmaster